post

Få bilar är så bra för miljön som gasdrivna bilar som körs på biogas. Hetast just nu är nya VW Polo med en helt ny liten 1-liters gasmotor och en räckvidd med enbart gas på 39 mil. Med fler än 14 miljoner sålda exemplar är Polo en av världens mest framgångsrika bilar i kompaktklassen. Nya Polo med den helt ny gasmotorn, 1,0 TGI 90, är redan nu beställningsbar med det rekommenderade cirkapriset 179 900 kr. Nya polo har större utrymme för både passagerare och bagage, samt högre standardutrustning. Först ut är den förväntade bästsäljaren inom modellprogrammet :1,0 TSI 95, och den nya gasmotorn 1,0 TGI 90.

Nya Polo lanseras på den svenska marknaden preliminärt i mitten av november. Förförsäljningen har redan startat för bensinversionen 1,0 TSI 95, som förväntas bli bästsäljaren i modellprogrammet. Rekommenderat cirkapris är från 158 000 kr. Till och med den 31 augusti finns ett introduktionserbjudande på från 149 900 kr. Pristillägget för dubbelkopplingsväxellådan DSG är 15 500 kr. Trots alla nyheter såsom högre effekt, högre standardutrustningsnivå, ny teknik, helt ny interiör och exteriör, är prisbilden lägre än föregångaren 1,2 TSI 90 som hade det ordinarie cirkapriset 165 500 kr.

VW polo gas 2

Även den nya gasmotorn 1,0 TGI 90 är beställningsbar, med det rekommenderade cirkapriset 179 900 kr. Den gasdrivna versionen, som är miljöbilsklassad i Sverige, erbjuds med en 5-växlad manuell växellåda, två gastankar på 75 liter/12 kg och en 40 liter stor bensintank. Räckvidden på fordonsgas (primärt bränsle) är cirka 390 km enligt körcykeln NEDC.

VW polo gas 3

Övriga versioner av nya Polo kommer att släppas för beställning efterhand.
Nyckelfakta – nya Polo i korthet
  • Den 6:e generationen av Polo kör vidare i modellens framgångsrika spår: Med fler än 14 miljoner sålda exemplar hör Polo till en av de allra mest framgångsrika i sin klass. 
  • Nya Polo är större än någonsin: På längden mäter den 405,3 cm. Hjulbasen har förlängts med 94 mm för att öka åkkomforten ytterligare. 
  • Mer utrymme: Nya Polo bjuder på mer plats för alla i bilen. Bagageutrymmesvolymen har utökats med 25 % till 351 liter. 
  • Spelar i en högre teknisk division: Med Front Assist, Blind Spot Sensor, adaptiv farthållare och LED-strålkastare precis som i Golf-klassen. 
  • Första Polon med digitala instrument: Polo är först ut med den andra generationen av Volkswagens digitala instrumentering Active Info Display.  
  • Precis som man själv vill ha den: De svenska modellversionerna Polo, Polo GT och Polo GTI samt olika paket och tillval ger massor av valmöjligheter.  
  • Bred färgpalett: Många olika exteriörkulörer och flera kulörer för instrumentpanelen. 
  • Gasdrift en nyhet: Motorerna på den svenska marknaden levererar från 90 till 200 hk. Ny Polo-motor är 1,0 TGI 90 som drivs på fordonsgas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *