post

Konceptbilar är alltid kul. Extra kul när de är nära produktion. BMW valde den kinesiska bilmässan Auto Guangzhou 2015 för att visa upp sina visioner för nästa generation sedan i kompaktklassen.

Varför Kina?

Jo kineserna, och för alla del även andra asiater, föredrar sedanen framför halvkombi eller kombi. Kinas markans är snabbt växande och hungern efter bilar är stor. Hungern efter tyska bilar med premiumstatus än större.

P90204805_lowRes

– The BMW Concept Compact Sedan reveals the potential we see in a compact sedan, sa Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design.

Målgruppen för den här bilen är, eller åtminstone påstås vara, en ny generation unga framgångsrika kineser. Orsaken till att jag skriver påstås vara är att bilindustrin gärna säger sig bygga en bil för unga framgångsrika människor för at de som köper den ska känna sig som om de tillös just den gruppen. Det tycks funka, märkligt nog.

– The characterful design of the BMW Concept Compact Sedan embodies the driving pleasure offered by a sporting car with minimised exterior dimensions. It is as distinctive as it is essential – and, as such, it injects new life into the compact segment. This four-door sedan stands for everything that sets BMW apart, förklarade Karim Habib, Head of Design BMW Automobiles.

P90204808_lowRes

I betrivningen av bilen talar BMW om nyanser i färgskalor, muskulös design och markerade hjulhus som ska ge bilen ett atletiskt utseende.Det hela understryks av 20-tums aluminiumfälgar klädda med gummi av typen mycket låg profil.

LED-lampor har använts i interiör och i exteriör belysning liksom till strålkastare. Interiören har en ny futuristisk design med högblanka ytor och paneler som fungerar som touch-paneler för att exempelvis öppna dörrarna.

Vi låter bilderna tala.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *