post

Opel har beslutat att döpa om två av sina favoritmodeller i syfte att visa en kaxigare attityd gentemot konkurrenterna. Dels vill man mucka lite med andra tillverkare av kompakta suv:ar genom att ge Opel Mokka namnet Opel Smokka. En knockout i bilvärlden. Dels leker man lite med r:et i Astra-modlellen och flyttar det till slutet av namnet. Opel Astra blir alltså Opel A Star.

Namnet är inspirerat av modellens stora framgång i hela Europa. Bilen blev i februari utsedd till Årets Bil 2016 i Europa och har mottagit en stort antal, andra prestigefyllda utmärkelser sedan lanseringen i november, bland dem 12 nationella Årets bil-titlar. Opel vill nu hylla Astra genom att byta namn på modellen och kalla den för A Star.

 

– Det är verkligen ett perfekt namn på en bil som har vunnit så många priser, en stjärna helt enkelt, säger Lasse Grundström, nytillträdd VD för Opel Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *