post

Opel har beslutat att döpa om två av sina favoritmodeller i syfte att visa en kaxigare attityd gentemot konkurrenterna. Dels vill man mucka lite med andra tillverkare av kompakta suv:ar genom att ge Opel Mokka namnet Opel Smokka. En knockout i bilvärlden. Dels leker man lite med r:et i Astra-modlellen och flyttar det till slutet av namnet. Opel Astra blir alltså Opel A Star.

Namnet är inspirerat av modellens stora framgång i hela Europa. Bilen blev i februari utsedd till Årets Bil 2016 i Europa och har mottagit en stort antal, andra prestigefyllda utmärkelser sedan lanseringen i november, bland dem 12 nationella Årets bil-titlar. Opel vill nu hylla Astra genom att byta namn på modellen och kalla den för A Star.

 

– Det är verkligen ett perfekt namn på en bil som har vunnit så många priser, en stjärna helt enkelt, säger Lasse Grundström, nytillträdd VD för Opel Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *