post

Täckelsen har fallit från nya Skoda Octavia och den stora överraskningen är att den inte överraskar med någonting egentligen. Bilen är en vidareutveckling av den bilen vi har idag, både utseendemässigt och drivlinemässigt. En annan överraskning var att svenske rallyföraren Pontus Tidemand var inbjuden hedersgäst som berättade om sina och Skodas framgångar i rallyvärlden.

Pontus Tidemand är fabriksförare i rally för Skoda och han har placerat sig bra under förra året då han blev tvåa i sin klass i svenska rallyt med sin Skoda.

Pontus Tidemand är fabriksförare i rally för Skoda och han har placerat sig bra under förra året då han blev tvåa i sin klass i svenska rallyt med sin Skoda.

Pontus Tidemand var yngste föraren någonsin att vinna svenska rallyt när han vann som 20-åring vann rallyt 2011. I fjol blev han tvåa med Skodas rallybil i klassen WRC2.

Nya Octavia kommer från start med tre olika bensinmotorer, 115, 150 och 180 hk, samt tre olika dieslar, 115, 150 och 184 hk. För den med ett hjärta som klappar för miljön finns också en gasdriven version med en 110-hästars gasmotor. För den som har mer fokus på gasfoten än på miljöhjärtat kommer det också en RS-version vad det lider.

Det blir även en Skoda Octavia RS med häftigare drivlina och mer sportbetonad inredning som de här sportstolarna.

Det blir även en Skoda Octavia RS med häftigare drivlina och mer sportbetonad inredning som de här sportstolarna.

En ny drivlina är den 150 hästars starka dieseln med fyrhjulsdrivning och sjustegad dubbelkopplingsautomat, DSG på Volkswagen-språk. Andra nyheter är något Skoda kallar Care Connect, en uppkopplingstjänst som hjälper bilägaren att larma vid olycka, automatiskt eller manuellt, och om något tekniskt problem uppstår med bilen.

Förarstödsystemen är förbättrade på flera punkter och kan nu exempelvis känna igen en fotgängare och autobromsa bilen. Parkeringshjälp även med släp finns som tillval, liksom LED-strålkastare. Bakljusen är av LED-typ som standard.

Det var många som ville se nya Skoda Octavia när den premiärvisades för media och inbjudna gäster.

Det var många som ville se nya Skoda Octavia när den premiärvisades för media och inbjudna gäster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *