post

Laddhybriden är på väg att bli norm både vad gäller komfort, prestanda och miljöomtanke. Mercedes C350 e ger oöverträffad kombination av just de här komponenterna och det i en förpackning som ingen tidigare Mercedes-ägare ställer sig främmande för.

Instrumenteringen har samma klassiska finkänslighet med strama lättöverskådlig instrument som Mercedes alltid gjort sig kända för. Numera med mer svepande linjer och, i vart fall i den provkörda bilen, en svart trädådrad yta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilen har en fyrcylindrig tvåliters bensinmotor på 155 kW, 211 hk, som jobbar med en elmotor på 82 kW. Tillsammans ger de bilen prestanda värdigt Autobahn. Toppfarten är elektroniskt strypt vid 250 km/t och 0-100 km/t går på 5,9 sekunder.

Det fina med Mercedes laddhybridkoncept är att man ger extra prestanda till en redan pigg bensindriven bil med längsmonterad motor, perfekt viktfördelning och bakhjulsdrivning. Detta i kombination med riktigt låg bränsleförbrukning i vardagen och ändå en rejäl räckvidd och rejäla utrymmen för de som behöver det.

wmmSN Mercedes C350 plug-in 1 160128

Den perfekta viktfördelningen ger både säkra och underhållande köregenskaper samtidigt som fjädringskomforten blir optimal med lika mycket vikt på båda axlarna.

Kort sagt, en modern Autobahnracer som dessutom är en miljöbil.Eller en elbil som du inte behöver ha räckviddsångest i bara för att det är 20 minus och snöstorm. Härligt underhållande och säker med bakhjulsdrivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *