post

Superbilar ska naturligtvis ha superdäck och det ska helst synas att det är så. Pirelli lanserade på bilmässan i Genève i år en färgad upplaga av däcket P Zero. Under den flashiga ytan finns en hel del avancerad däckteknik som specialmaterial och skyddssystem utvecklat från Formel 1.

Pirelli har tagit fram en serie avancerade däöck med design hämtad från Formel 1-däcken.

Pirelli har tagit fram en serie avancerade däöck med design hämtad från Formel 1-däcken.

Däcket lanseras i ett första skede för bilmärkena Pagani, Lamborghini och McLaren. Till sommaren kommer däcket även att finnas tillgängligt för Ferrari, Aston Martin, Porsche, Bentley och andra superbiular.

Pirelli lanserade även Connesso, ett kontrollsystem som skickar viktig däckinformation, varningar och annan assistans till föraren via en app. Connesso-plattformen har integrerats med både P Zero- och Winter Sottozero-däck och kommunicerar med föraren tack vare en sensor som bäddats in i den interna däckväggen. Connesso finns tillgängligt i USA från och med sommaren 2017 på P Zero- och Winter Sottozero-däck 19-tum och uppåt. Plattformen ska så småningom även introduceras i Europa.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *