post
Första racet i helgens DTM-uppgörelse i Moskva började med en närkontakt vid starten och tappade placeringar som gjorde att han dalade i mästerskapstabellen, men han återställde ordningen i söndagens race två. Ekström leder med en poäng före märkeskollegan René Rast, båda i Audi RS5 DTM.

Mattias Ekström startade från femte startruta i lördagens race 1, men blev på rallycrossvis avtryckt av banan av BMW:s Timo Glock och förlorade sex-sju placeringar, men lyckades kämpa sig upp till åttonde plats i mål. Ekström  tappade därmed mästerskapsledningen men Audi-fansen kunde istället glädja sig åt att René Rast tog segern med Mike Rockenfeller, dagen till ära med bruten fot efter kraschen med Gary Paffett under förra DTM-tävlingshelgen på Norisring, på andra plats. René Rast gick därmed upp i mästerskapsledning. Mattias Ekström tänkte låta honom tog dock tillbaka ledningen efter ett bättre andra race.
Ekström startade söndagens race två från andra startruta med René Rast på tredje och Bruno Spengler framför sig. Efter att Maxime Martins BMW:s bromsar börjat brinna och en kortare safety car-period vidtagit tog sig Ekström snabbt förbi Spengler och upp i ledningen. Dock hade han och många andra förare en nackdel av att de inte gjort det obligatoriska depåstoppet före safety car-perioden. Vid depåstoppet tappade Ekström position ner till tionde plats, men började jaga ikapp motståndare efter motståndare. Med mindre än tio minuter kvar av racet var Ekström uppe på femte plats och hade siktet inställt på mer. Med bara en minut och 12 sekunder kvar av loppet tog han sig förbi fjolårsmästaren Marco Wittman och i mål var Ekström bara 0,376 sekunder bakom segraren Maro Engel.
Andraplatsen gjorde att Ekström tog sig upp i mästerskapsledning igen.
– Det är andra gången i år som en safety car-situation kostar mig segern, men jag kan inte vara missnöjd. Det var ett väldigt underhållande race, jag är nöjd med andraplatsen. Och med 20 poäng från kvalen och racen så är jag uppe i topp igen, sa Mattias Ekström.
Dessutom drog Audi i från även i teammästerskapet, och leder nu med 90 poäng. 
 Mästerskapsställning DTM
1. Mattias Ekström, Audi RS 5 DTM, 113p
2.
Rene Rast, Audi RS 5 DTM, 112p
3.
Lucas Auer. Mercedes-AMG C63 DTM, 99p
4.
Jamie Green, Audi RS 5 DTM, 87p
5.
Maxime Martin, BMW M4 DTM, 78p
6.
Mike Rockenfeller, Audi RS 5 DTM, 73p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *